Składniki (ok. 12 babeczek):
- 100g masła
- opakowanie gorzkiej czekolady z nadzieniem kokosowym (wedel)
- 1 szklanka mąki pszennej
- 3/4 szklanki cukru
- 2 jajka
- 3-4 łyżki kakao
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 150g malin
Przygotowanie:
Masło i czekoladę umieść w garnuszku i gotuj na małym ogniu do całkowitego rozpuszczenia się. Przestudź. Rozpuszczoną czekoladę i resztę składników (oprócz malin) włóż do jednego naczynia i zmiksuj mikserem. Dodaj maliny i wymieszaj.
Piekarnik nastaw na 180°C. W między czasie przełóż masę do foremek (3/4 wysokości) i włoż do piekarnika. Piecz ok. 20 minut.
SMACZNEGO ;))!
Obłęd!
OdpowiedzUsuńWyglądają tak smakowicie!
OdpowiedzUsuńhttp://blogujzangie.blogspot.com/