Pyszne, mocno czekoladowe brownie z dodatkiem bananów i mleczka kokosowego. Bardzo łatwe w przygotowaniu, a najlepiej smakuje po schłodzeniu w lodówce, smacznego! :)
Składniki:
- 1 tabliczka gorzkiej czekolady
- 2 banany
- 2 duże jajka
- ziarenka z jednej laski wanilii
- 2 łyżki mleczka kokosowego
- 1 szklanka kakao
- 3 łyżki miodu
- szczypta cynamonu
- 0,5 łyżeczki sody
Przygotowanie:
Czekoladę połam na kawałki i rozpuść w kąpieli wodnej.
Banany zblenduj na gładkie puree, dodaj roztopioną czekoladę i resztę składników (oprócz sody) i zmiksuj na jednolitą masę. Na sam koniec dodaj sodę i jeszcze raz zmiksuj. Formę do brownie (może być też mała tortownica) wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nastaw na 175ºC . Piecz przez ok. 25-30 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz