Składniki:
- 1 szklanka wody
- 0,5 szklanki kaszy jaglanej
- 1 banan
- 1,5 łyżki kakao
- 1 łyżka masła orzechowego
- 1 łyżka syropu klonowego (lub innego cukru)
Dodatkowo: borówki i wiórki kokosowe
Przygotowanie:
Kaszę jaglaną przesyp do sitka i przelej na zmianę wrząca, a później zimną wodą. Zagotuj wodę i dodaj do niej kaszę. Gotuj na małym ogniu przez ok. 15 minut, mieszając ją co jakiś czas. Pod koniec gotowania dodaj kakao, masło oraz syrop. Wymieszaj i zdejmij z ognia. Dodaj pół banana i zblenduj wszystko na gładką masę. Przełóż do miseczki, skrój resztę banana, posyp borówkami i wiórkami kokosowymi.
W upalne dni idealnie smakuje z mrożoną herbatą :) Smacznego :-)!
cudowny blog, piękne zdjęcia, mega przepisy!
OdpowiedzUsuńjuż obserwuję i będę korzystać z przepisów :)
zapraszam do mnie: sayhellotonatt.blogspot.com
Cudeńko! Nie mogłam przestać podjadać podczas gotowania 😁
OdpowiedzUsuń