Puszyste i cudowne w smaku kakaowe pankejki. Najlepiej smakują z owocami, bitą śmietaną i nutellą :))!
Składniki (1 porcja, ok. 6 placków):
- 2 jajka
- 1 łyżka mleka
- 2 łyżeczki cukru trzcinowego
- 2 czubate łyżki mąki pełnoziarnistej
- 3 łyżeczki kakao
Przygotowanie:
Białka oddziel od żółtek i ubij je na sztywną pianę. Do żółtek dodaj mleko, cukier, zmiksuj, następnie wsyp mąkę i stopniowo dodawaj białko, miksując na najmniejszych obrotach. Odstaw na kilka minut. W tym czasie ubij śmietanę z cukrem, aż powstanie gęsta konsystencja. Placki smaż na niewielkiej ilości oliwy z oliwek. Dekoruj ulubionymi dodatkami. Pycha :-)!
SMACZNEGO ;-))!
Smakowicie wygladaja, az musze je sobie zrobic :)
OdpowiedzUsuńpychota!
OdpowiedzUsuń