poniedziałek, 19 października 2015

Mocno czekoladowe bananowe brownie




Pyszne, mocno czekoladowe brownie z dodatkiem bananów i mleczka kokosowego. Bardzo łatwe w przygotowaniu, a najlepiej smakuje po schłodzeniu w lodówce, smacznego! :)


Składniki:
  • 1 tabliczka gorzkiej czekolady
  • 2 banany
  • 2 duże jajka
  • ziarenka z jednej laski wanilii
  • 2 łyżki mleczka kokosowego 
  • 1 szklanka kakao
  • 3 łyżki miodu
  • szczypta cynamonu
  • 0,5 łyżeczki sody

Przygotowanie:

Czekoladę połam na kawałki i rozpuść w kąpieli wodnej.
Banany zblenduj na gładkie puree, dodaj roztopioną czekoladę i resztę składników (oprócz sody) i zmiksuj na jednolitą masę. Na sam koniec dodaj sodę i jeszcze raz zmiksuj. Formę do brownie (może być też mała tortownica) wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nastaw na 175ºC . Piecz przez ok. 25-30 minut. 






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz