Składniki ( 2 porcje)
- 1 szklanka kaszy jaglanej
- 2 szklanki wody
- 0,5 szklanki mleka
- ziarenka z jednej laski wanilii
- 1 łyżka masła orzechowego lub kremu lotus
- garść malin
- 2 łyżeczki dowolnego słodzidła
- owoce (do dekoracji)
Przygotowanie:
Kaszę jaglaną przepłucz w sitku na zmianę wrzącą i zimną wodą. Przesyp do garnka i zalej wodą. Gotuj do czasu aż woda całkowicie się wchłonie. Pod koniec gotowania dodaj mleko i gotuj jeszcze przez ok. 2 minuty. Dodaj ziarenka wanilii i dowolny krem. Zblenduj na jednolitą masę.
Do garnka wrzuć maliny i cukier, dodaj trochę wody i gotuj przez ok 3 minuty.
Budyń przełóż do miski, polej musem i udekoruj owocami.
SMACZNEGO ;-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz