wtorek, 2 sierpnia 2016

Waniliowy budyń jaglany z musem malinowym




Składniki ( 2 porcje)

  • 1 szklanka kaszy jaglanej 
  • 2 szklanki wody
  • 0,5 szklanki mleka
  • ziarenka z jednej laski wanilii
  • 1 łyżka masła orzechowego lub kremu lotus 
  • garść malin
  • 2 łyżeczki dowolnego słodzidła
  • owoce (do dekoracji)

Przygotowanie:

Kaszę jaglaną przepłucz w sitku na zmianę wrzącą i zimną wodą. Przesyp do garnka i zalej wodą. Gotuj do czasu aż woda całkowicie się wchłonie. Pod koniec gotowania dodaj mleko i gotuj jeszcze przez ok. 2 minuty. Dodaj ziarenka wanilii i dowolny krem. Zblenduj na jednolitą masę. 

Do garnka wrzuć maliny i cukier, dodaj trochę wody i gotuj przez ok 3 minuty. 


Budyń przełóż do miski, polej musem i udekoruj owocami. 






SMACZNEGO ;-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz