środa, 5 sierpnia 2015

Czekoladowy budyń jaglany



Składniki:

  • 1 szklanka wody
  • 0,5 szklanki kaszy jaglanej
  • 1 banan
  • 1,5 łyżki kakao
  • 1 łyżka masła orzechowego
  • 1 łyżka syropu klonowego (lub innego cukru)
Dodatkowo: borówki i wiórki kokosowe


Przygotowanie:


Kaszę jaglaną przesyp do sitka i przelej na zmianę wrząca, a później zimną wodą. Zagotuj wodę i dodaj do niej kaszę. Gotuj na małym ogniu przez ok. 15 minut, mieszając ją co jakiś czas. Pod koniec gotowania dodaj kakao, masło oraz syrop. Wymieszaj i zdejmij z ognia. Dodaj pół banana i zblenduj wszystko na gładką masę. Przełóż do miseczki, skrój resztę banana, posyp borówkami i wiórkami kokosowymi. 








W upalne dni idealnie smakuje z mrożoną herbatą :) Smacznego :-)!

2 komentarze:

  1. cudowny blog, piękne zdjęcia, mega przepisy!
    już obserwuję i będę korzystać z przepisów :)
    zapraszam do mnie: sayhellotonatt.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Cudeńko! Nie mogłam przestać podjadać podczas gotowania 😁

    OdpowiedzUsuń