niedziela, 13 września 2015

Babeczki czekoladowo-kokosowe z malinami





Składniki (ok. 12 babeczek):
  • 100g masła
  • opakowanie gorzkiej czekolady z nadzieniem kokosowym (wedel)
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 3/4 szklanki cukru
  • 2 jajka
  • 3-4 łyżki kakao
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 150g malin 

Przygotowanie:

Masło i czekoladę umieść w garnuszku i gotuj na małym ogniu do całkowitego rozpuszczenia się. Przestudź. Rozpuszczoną czekoladę i resztę składników (oprócz malin) włóż do jednego naczynia i zmiksuj mikserem. Dodaj maliny i wymieszaj. 

Piekarnik nastaw na 180°C. W między czasie przełóż masę do foremek (3/4 wysokości) i włoż do piekarnika. Piecz ok. 20 minut. 












SMACZNEGO ;))!

2 komentarze: