niedziela, 6 marca 2016

Tosty z jajkiem sadzonym, łososiem i awokado



Składniki (1 porcja):

  • 2 kromki chleba tostowego
  • pasta z 1 awokado (doprawiona według Waszego smaku) 
  • plaster łososia wędzonego
  • 2 jajka
  • przyprawy (pieprz, sól, zioła prowansalskie, pieprz cayenne)
  • kiełki 
  • 50g masła

Przygotowanie:
 
Jajko wbij do naczynia, dodaj przyprawy i roztrzep. Na patelni rozgrzej połowę masła. Jedną stronę chleba pomaczaj w jajku, a drugą posmaruj masłem. Piecz z obydwu stron do czasu aż tosty będą zarumienione. Wyłóż na talerz jedną kromkę, posmaruj pastą z awokado i połóż plaster łososia. Przykryj drugim tostem, a na wierzch wyłóż jajko sadzone i kiełki. 




SMACZNEGO! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz