Składniki (2 porcje):
- ugotowany makaron (ilość według uznania)
- 1 awokado
- kilka garści szpinaku baby
- łosoś na gorąco (ok. pół opakowania)
- 1 mango
- małe opakowanie śmietany 18%
Przygotowanie:
Awokado przekrój na pół, wyjmij pestkę. Jedną połowę rozgnieć, aż powstanie jednolita pasta. Dodaj kilka łyżek śmietany. Przypraw solą, pieprzem i ziołami. Wymieszaj. Szpinak wyłóż na rozgrzaną patelnię, gotuj do czasu aż 'zwiędnie'. Dodaj pastę, resztę śmietany i przyprawy według uznania. Wymieszaj, dodaj łososia. Makaron włóż na patelnię i wymieszaj razem z pastą. Chwilę gotuj. Wyłóż na talerze, dodaj mango pokrojone w kosteczkę i pokrojone awokado.
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz