niedziela, 15 maja 2016

Makaron z pastą z awokado, szpinakiem, mango i łososiem




Składniki (2 porcje):

  • ugotowany makaron (ilość według uznania)
  • 1 awokado 
  • kilka garści szpinaku baby
  • łosoś na gorąco (ok. pół opakowania)
  • 1 mango
  • małe opakowanie śmietany 18%

Przygotowanie:

Awokado przekrój na pół, wyjmij pestkę. Jedną połowę rozgnieć, aż powstanie jednolita pasta. Dodaj kilka łyżek śmietany. Przypraw solą, pieprzem i ziołami. Wymieszaj. Szpinak wyłóż na rozgrzaną patelnię, gotuj do czasu aż 'zwiędnie'. Dodaj pastę, resztę śmietany i przyprawy według uznania. Wymieszaj, dodaj łososia. Makaron włóż na patelnię i wymieszaj razem z pastą. Chwilę gotuj. Wyłóż na talerze, dodaj mango pokrojone w kosteczkę i pokrojone awokado. 






SMACZNEGO :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz