wtorek, 15 sierpnia 2017

Piernikowe mini serniczki



Przepyszny pomysł na mini serniczki z dodatkiem pierników Kopernik. Są cudowne w smaku i w dodatku banalnie łatwe w przygotowaniu. Mój przepis bierze udział w piernikowym konkursie kulinarnym. Trzymajcie za mnie kciuki. Mam nadzieje, że Wam się spodoba i każdemu zasmakuje:-)!


Składniki (na ok. 10 sztuk):

spód:

  • 2 opakowania pierników Katarzynek w czekoladzie Kopernik
  • 1 łyżka roztopionego oleju kokosowego

Przygotowanie:

Pierniki połącz z olejem kokosowym na gładką masę. Powykładaj spody foremek do babeczek.


masa serowa:
  • 500 g sera twarogowego
  • 1 opakowanie klasycznych Katarzynek Kopernik
  • 150 ml mleka czekoladowego
  • 5 roztopionych kostek białej czekolady
  • 1 łyżka masła orzechowego
Przygotowanie:
 
Pierniki pokrusz i zblenduj na jednolitą masę z mlekiem czekoladowym. Dodaj resztę składników i zmiksuj. Masę wykładaj na piernikowe spody foremek. Włóż do zamrażarki na przynajmniej 2h. Smacznego! :) 







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz