Przepyszny pomysł na mini serniczki z dodatkiem pierników Kopernik. Są cudowne w smaku i w dodatku banalnie łatwe w przygotowaniu. Mój przepis bierze udział w piernikowym konkursie kulinarnym. Trzymajcie za mnie kciuki. Mam nadzieje, że Wam się spodoba i każdemu zasmakuje:-)!
Składniki (na ok. 10 sztuk):
spód:
- 2 opakowania pierników Katarzynek w czekoladzie Kopernik
- 1 łyżka roztopionego oleju kokosowego
Przygotowanie:
Pierniki połącz z olejem kokosowym na gładką masę. Powykładaj spody foremek do babeczek.
masa serowa:
- 500 g sera twarogowego
- 1 opakowanie klasycznych Katarzynek Kopernik
- 150 ml mleka czekoladowego
- 5 roztopionych kostek białej czekolady
- 1 łyżka masła orzechowego
Przygotowanie:
Pierniki pokrusz i zblenduj na jednolitą masę z mlekiem czekoladowym. Dodaj resztę składników i zmiksuj. Masę wykładaj na piernikowe spody foremek. Włóż do zamrażarki na przynajmniej 2h. Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz